Witam,
Ostastnio miałem problem z odpaleniem i wyszło że to kabelek jest wadliwy pęknięty fabrycznie. Natomiast teraz dopadło mnie coś z maxidotem. Jak samochód jest nagrzany w środku od słońca to maxidot przestaje świecić albo zaświeca sie jakieś dziwne znaczki czasami wyświetla poprawnie ale w drugą stronę tak jakbym miał czytać od prawej do lewej. Wygląda to tak że jak jest prawidłowa temp. ok.20C to jest ok nic się nie dzieje a jak powyżej 25C to wyświetlacz wariuje we wszystkie możliwe strony. Może ktoś miał takie problemy?
[ Dodano: Sro 27 Kwi, 11 13:30 ]
Moim zdaniem to pewnie brak zasilania bo przekonałem się o tym już. Skoda ładuje do naszych maszyn niestety jakieś gowniane kable pewnie z chin. Jak znalazłem ten swój przetarty i ktoś jeszcze pisał że miał to samo to znaczy że jeździmy chińskimi autami z logo europejskim na masce. Co do samych kabli to popytałem się w mojej firmie specjalistów i to potwierdzili że kable miedziane zawierają mniej miedzi niż kiedykolwiek aby więcej zarobić dodając jakieś gowno co powoduje korodowanie miedzi.
maciacho, możesz spróbować poprawić wtyczkę na taśmie LCD ( trzeba rozebrać licznik ) ale może być to też to co było u mnie czyli uszkodzony wyświetlacz...
Ostatnio rozbierałem zegary aby je przeczyścić i wyciągałem wyświetlacz i oglądałem go i wygląda ok i taśma też lecz może to wada fabryczna od nowości jak jest nagrzany to zaczyna wariować. Teraz mi działa ok ale tem.jest 23C maks. Wcześniej jak miałem wilgoć to nieodpalał a teraz jak jest gorąco to się wyświetlacz chrzani a mówią że francuzy mają złą elektronikę hehe jeżdże i jeździłem 10lat nimi i jeszcze nie miałem problemów a skoda ładuje takie kable to dla mnie jest odpał.
Coś jednak jest z tymi wyświetlaczami. Mi również (i jeszcze kilku osobom) wariuje przy wysokich temperaturach. Na razie jest spokój, ale niedawno prawie nic nie było na nim widać.
najpewniej obstawial bym tasme wyswietlacza :wink:
wystarczy wyciagnac licznik i sprawdzic pod mega lupa
Skoda Forever jednak
Vw Golf I II III
Opel Omega C
Peugeot 206 HDi
Vw Golf V 1,9 tdi 90 koni
Citroen C5 2.0 Hdi Audi A8 2001 D2 3.3 TDi
Skoda Octavia II 2005 elegance kombi
Skoda Octavia II 2009 FL 1.9 TDi
VW Golf VI 2011 1.6 Tdi
Skoda Octavia II FL RS kombi
Wyglądałoby na taśmę ale już ją rozbierałem i przeglądałem i jest ok. Teraz muszę podmienić od braciaka tylko on ma 2009r a ja 2006 i ciekawe czy będzie pasować? Dziwne to jest że taki wyświetlacz przestaje wyświetlać ale podświetlenie działa czyli wychodzi na to że jakiś procek się przegrzewa i może jakby zainstalować tam nawiew z klimy jak w schowku od tyłu to może w czasie jazdy byłby ok a tylko przy zapalaniu by się nie włączył.
no i wyświetlacz do wymiany. Może ktoś ma taki do sprzedania? Podmieniony z innej działa a mój już nie.
Jak już wymienisz na inny to daj znać czy pomogło na 100%. W razie czego, kolega z forum miałby "grupowe" zamówienie (znam przynajmniej jedną osobę z identycznymi problemami), zaoszczędzilibyśmy na przesyłce
wyswietlacz w 1z0 920 842 niezaleznie od roku produkcji jest ten sam.
no i się wszystko zgadza
bo końcówka 842 była od 2007 roku, a właściwie od drugiej połowy 2006 (MY 2007)
wcześniej powinna być końcówka 841 i inny wyświetlacz
Komentarz